Loading...
HIMMERIGSKOV2019-04-17T09:31:43+00:00

HIMMERIGSKOV

APRIL | MAJ | JUNI

Det spirer og gror på Himmerigskov!  Parallelt med at menuerne i restauranten skifter, fyldes drivhuset med alverdens kålplanter og spæde salater. Vi sætter løg og de første kartofler lægges. Forberedelser og planer bliver dag for dag til virkelighed!

Hvert år venter vi tålmodigt på, at markerne når den optimale temperatur på 8-10°C og hverken er for tørre til udplantning – eller for våde til, at vi kan pløje, klargøre og sprede møg med tunge maskiner uden at stampe jorden helt sammen.  Timing er alt afgørende … og i år føler vi os heldige! Mange fine dage med blå himmel, høj forårssol og en let vind, gør det hele lidt nemmere …

Pludselig er vi klar: Alle drivhusets små kålplanter og salater, som er forspiret under glas, plantes ud i lange lige rækker, bønner og hestebønner følger efter – og så går vi i gang med at spire en ny runde op. Denne gang udendørs … for nu overtages drivhuset for resten af sæsonen af tomater, agurker, hestebønner og Peters vandmelon, som står klar som fine, sunde, små planter i potter.

Flere solbærbuske på Himmerigskov

I det tidligste forår klargjorde vi også ½ hektar ekstra jord, som skal danne rammerne om et nyt solbærbed på 50-60 ekstra solbærbuske. Ikke fordi vi glæder os til solbærsaft, der ellers smager af sol og sommer, men fordi små, spæde solbærskud er et helt centralt element i vores desserter på Ti Trin Ned, så vi skal bruge mange skud. Derfor har vi også i valget af solbærsort lagt vægten utraditionelt – og har valgt en sort, som ikke bærer voldsomt mange bær – men som til gengæld skyder flittigt.

De første rabarber … de første kartofler

Blandt de første forårsbebudere, der når køkkenet på Ti Trin Ned, er rabarberne, som vi har passet, plejet og drevet frem. Og når de har indtaget restauranten, så venter vi på de første kartofler. De blev lagt så tidligt, som overhovedet muligt – og drives naturligt frem. Vi dækker ikke af med andet end halm i de kolde måneder, hvilket betyder, at de 40 første kilo ligger i jorden i 70-90 dage. Mon ikke de når frem til køkkenet i slutningen af maj?

Jordbær … og flere kartofler

Næste runde på ca. 200 kg sunde kartofler ligger klar og venter. Så skal urterne i jorden – og ikke mindst skal vores store jordbærbed have masser af kærlighed, samtidig med, at naturen for alvor rører på sig: Bøgebladene, de sprøde skud og vilde urter inviterer til en ’Skovtur på Himmerigskov’ og serveringer med inspiration fra strand og skov.

Uge for uge trækker Himmerigskov i sommerklæder, det første af alting når produktionskøkkenet, nye retter testes … og Vores Verden skifter udtryk.