blogpost-603x356

Favoritter gennem 15 år

I september, oktober og lidt ind i november inviterer vi med en VORES GASTRONOMI og VORES VERDEN på små kig tilbage på de 15 år, vi har nydt i køkkenet i Norgesgade. Jubilæumsversionerne af de to menuer favner 15 års favoritter:

Smagskombinationer der virker … råvarer som vi elsker at arbejde med … serveringer som betyder noget specielt … i forenklede, forfinede versioner anno 2016.

Inden den første servering sætter stemningen med bl.a. vores karakteristiske fiskebowle, som gennem årene er den snack, som flest gæster husker og nævner igen og igen. Vi følger den op af 4 eller 7 retter, som hver og én har en særlig betydning, en særlig favoritstatus hos os personligt eller sammen:

VORES GASTRONOMI

Jomfruhummer – gulerod

En nyfortolkning af en ret fra 2004 med en smagskombination, som vi altid godt har kunnet lide: Gulerodens sødme vs. den markante smag skaldyr.

img_0214-2

Billedet er fra 2004.

Sandart – kantareller – Karl Johan

Sandarten er en delikat fisk – og sammen med torsk, pighvar og havtaske blandt vores favoritter. Tidligere – før Himmerigskovs marker kald
te – var én af Rainers ønskeopgaver opbakningen til aftenens fiskeretter … dyrk
et til perfektion. Sandart – kantareller – Karl JohanRetten trækker mange tråde tilbage i tiden – men har specielt referencer til en servering fra 2007.

And – maltbarbecue

Vi er vilde med at grille, vi elsker and – og specielt i kombination med ”rødt”: Rødbeder, blommer & kirsebær fra Himmerigskov. Én af vores ”til alle tider”-favoritkombinationer, som vi har arbejdet med utallige gange.

Pastinakis – solbær

Desserten som Mette gerne ville have lavet til Årets Kok 2011. Vi vidste dog godt, at ingredienserne ikke ville være til rådighed – og vinderdesserten blev derfor med is af jordskokker. Titlen som Årets Kok 2011 var et højdepunkt og en blåstempling … pastinakisen er den ”rigtige”, den originale, som følges af solmodne solbær fra Himmerigskov.

img_0240-2

Referencefoto: 2010.

VORES VERDEN

I VORES VERDEN supplerer vi de 4 retter fra VORES GASTRONOMI med yderligere 3 serveringer

Torsk – kartoffel – løg – porrer

Hjemme på Himmerigskov er en af favoritterne en klassisk kartoffel/porresuppe – tilberedt på vores favorit kartoffelsort, Ditta, fra Himmerigskovs marker. Privat topper vi med bacon – her giver vi den kant med smagfuld torsk fra Lillebælt.

Gris – kål– trøffel

img_0241-2

En ret, som vi har tilberedt i mange variationer – og vores reference er specielt en servering fra 2006. Tidligere var den ”dresset op” – nu er stilen i vores serveringer forenklet og forfinet med fokus på at ramme smagen 100%. Vi starter med spidskål og skifter senere til savoy- og måske grønkål fra Himmerigskov og sommertrøffel.

Æbler – hvid chokolade

Mette elsker ALT med æbler – æblekage i sæson, kringle med æbler, æbleis – og æblerne – specielt Aroma – har været en fast ingrediens gennem alle årene på Ti Trin Ned. I jubilæumsmenuen får ”masser af æbler” selskab af hvid chokolade i selleri i en fin sensommerdessert.

Som altid slutter en aften i kælderen med kaffe og petit fours.

Vi glæder os til ”et gensyn” med hver eneste af de 7 serveringer – og til at dele ”minderne” med jer. Menuen er aktuel så langt ind i efteråret, som råvareudbudet tillader det, inden vi skifter til vinterinspirerede menuer med et strejf af december og julen.

På gensyn i kælderen på Norgegade.

Mette & Rainer

 

 

 

 

 

 

 

Blog

IMG_2572

NYE VINKLER PÅ HIMMERIGSKOV

Nye, intense smagsoplevelser, nye vinkler på bæredygtighed og naturens kompleksitet! Tag med Kristoffer Korshøj... Læs mere
Food&Friends

FOOD & FRIENDS

Gastronomien trives i Trekantsområdet – og d. 9. marts inviterer vi sammen med 3 lokale kokkevenner til et nyt,... Læs mere
glogg

GLÖGG a la Ti Trin Ned

Både professionelt og privat nyder vi december. Hjemme på Himmerigskov bager vi julesmåkager og spiser risengrød... Læs mere
blogpost-603x356

Favoritter gennem 15 år

I september, oktober og lidt ind i november inviterer vi med en VORES GASTRONOMI og VORES VERDEN på små kig tilbage... Læs mere
Flash back

Ti Trin Ned – fra 2001 til 2016

Det klassiske franske køkken med et fusions- og molekylært twist var vores ståsted, da vi d. 9. September 2001 kl.... Læs mere
IMG_0145

At dække et bord …

Hverdagens faste ritualer kendetegner Ti Trin Ned. Vi arbejder helt naturligt med omhyggelighed, nøjagtighed og... Læs mere
Blogpost cover

TI TRIN NED … VORES UNIVERS

”At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse” Så... Læs mere
IMG_8772 2

EN DAG HOS VINBONDEN

Det perfekte vinmatch til vores skiftende menuer er en spændende og udfordrende opgave, som tager udgangspunkt i viden... Læs mere
IMG_0138

MAD:ID 2015 KOKKEDYSTEN

I år er det anden gang, jeg arrangerer konkurrencen Mad:ID Kokkedysten … sidste års erfaringer er med i bagagen, og... Læs mere
IMG_0240

NOMINERINGSAFTEN 2015

D. 9. september kl. 18.30 var vores personlige valg af Nomineringsaften fra det øjeblik, da vi i slutningen af juni... Læs mere
foto1

Fra køkken og mark …

Velkommen til gastronomiske skriblerier fra universet omkring Ti Trin Ned og Himmerigskov … fra en verden bag... Læs mere