TI TRIN NED … VORES UNIVERS

”At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse”

Så enkel var vores vision i 2001, da vi etablerede Ti Trin Ned i Norgesgade … så enkel er den stadig. Derfor vil det heller ikke overraske, at indretningen af restauranten tager udgangspunkt i samme, enkle vision – med afsæt i klassiske designlinier og unikt materialevalg.

Går man gennem den brostensbelagte port i de karakteristiske Fredericiabygninger fra 1854 mødes fortid og nutid på trappen til restauranten: Det blanke messinggelænder, den nutidige lyssætning og de rustikke ølandssten, som typisk anvendes i historiske bygninger.

I restauranten er de enkelt dækkede borde det naturlige centrum; dækket med kraftige damaskduge fra én af lokalområdets ældste virksomheder, GEORG JENSEN DAMASK. Den klassiske designvirksomhed trækker historiske tråde tilbage til 1400-tallet, hvor Georg Jensen-slægten sad ved de store egetræsvæve i en lille landsby syd for Kolding. Og siden har virksomheden formået at videreføre og forny traditionerne for i dag at være en moderne designvirksomhed med fokus på kvalitet, finish og en smukt designet kollektion, der matcher men ikke følger tidens trends. Fra den store designkollektion har vi valgt et enkelt design skabt af en af dansk designs Grand Old Ladies, Nanna Ditzel. Den hvide damaskdug suppleres af enkelt rullede damaskservietter og fyrfadslamper designet af Trine Drivsholm og Tobias Møhl, som har eget galleri og værksted i Ebeltoft.

En rolig ramme omkring dét, der er i fokus … aftenens menu.

Når vores gæster tager plads omkring bordet, vil de møde møbelarkitekt Hans J. Wegners nok mest berømte stol, Den runde Stol, designet i 1949 og senere kendt over hele verden som The Chair. Stolen produceres af den familieejede virksomhed, PP Møbler, som gennem generationer har sikret stolens DNA. Wegner (1914-2007) var sammen med Finn Juhl, Børge Mogensen og Arne Jakobsen blandt de danske møbelarkitekter, hvis arkitekttegnede møbler blev internationalt kendt. De var opmærksomme på nye teknikker og designlinier – men arbejdede samtidig med den dybeste respekt for møbelsnedkernes håndværksmæssige færdigheder. På samme måde arbejder PP Møbler den dag i dag med Wegners design …

Konstruktionen er fire lige ben sat sammen med fire sarge, som holdes sammen foroven af en krans … videreudviklet til perfektion – og udført til perfektion. Samlingerne mødes perfekt – og hvert enkelt stykke af det typisk danske egetræ er valgt med omhu … stolen er så enkel, at alt er synligt og derfor er det afgørende at årerne i træet fuldender designets enkelhed.

Et smukt, dansk designikon … produceret i Danmark af danske egetræer.

Over bordene hænger Enzo Catellanis unikke lamper, Luce d’Oro … håndlavede kunstværker designet af Enzo Catellani i 1995 fra den italienske designvirksomhed Catellani & Smith. Lamperne er en bevidst kombination af håndværksmæssige færdigheder, visionært design og det kræsne materialevalg. Fremstillet med passion, perfektion og ”sjæl” til at sprede et varmt, blødt og underspillet lys, som perfekt matcher vores gamle kælder …

Den opmærksomme gæst vil opdage, at vores personale bærer øreringe og brocher, der perfekt matcher de karakteristiske lamper. Bare en lille detalje …

På væggene har vi hentet Himmerigskov ind i restauranten med Claes Bech-Poulsens smukke, stemningsfulde close-up fotos af kål, krydderurter og grønsager. Himmerigskov er restaurantens bugnende spisekammer og de store fotos er et billede på vores passion for det nære, trygheden, ægtheden og magien i de inspirerende og udfordrende afgrøder.

Fra Ti Trin Neds egne marker … smukkere og mere relevant bliver det ikke.

Rammerne for en ny gastronomisk oplevelse er sat – og vi forbereder modtagelsen af aftenens gæster med nøje at stryge de hvide duge, pudse messing gelænderet, placere de enkelte selskaber optimalt i restauranten og tænde lysene i de smukke fyrfadsstager.

Velkommen til Ti Trin Ned … vores univers.

Mette & Rainer

PS: En gastronomisk oplevelse er også borddækning, bestik, glas og service … følg med for endnu et blogpost om vores valg!

Blog

1 2
Svampeessens ravioli andehjerte

FADLAGRET ØL I KÆLDEREN

’At integrere den markante og fyldige fadlagrede øl, Chanterelle Lager, i vinmenuen og skabe en servering, der giver... Læs mere

OM DET NYE TI TRIN NED

’At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse’ Mette... Læs mere

I NYE RAMMER

En smuk restaurant og et up-to-date køkken i byens nye Sdr. Voldgade-kvarter bliver næste år en realitet, når vi... Læs mere

NYE VINKLER PÅ HIMMERIGSKOV

Nye, intense smagsoplevelser, nye vinkler på bæredygtighed og naturens kompleksitet! Tag med Kristoffer Korshøj... Læs mere

FOOD & FRIENDS

Gastronomien trives i Trekantsområdet – og d. 9. marts inviterer vi sammen med 3 lokale kokkevenner til et nyt,... Læs mere

GLÖGG a la Ti Trin Ned

Både professionelt og privat nyder vi december. Hjemme på Himmerigskov bager vi julesmåkager og spiser risengrød... Læs mere

Favoritter gennem 15 år

I september, oktober og lidt ind i november inviterer vi med en VORES GASTRONOMI og VORES VERDEN på små kig tilbage... Læs mere
Flash back

Ti Trin Ned – fra 2001 til 2016

Det klassiske franske køkken med et fusions- og molekylært twist var vores ståsted, da vi d. 9. September 2001 kl.... Læs mere

At dække et bord …

Hverdagens faste ritualer kendetegner Ti Trin Ned. Vi arbejder helt naturligt med omhyggelighed, nøjagtighed og... Læs mere

TI TRIN NED … VORES UNIVERS

”At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse” Så... Læs mere

EN DAG HOS VINBONDEN

Det perfekte vinmatch til vores skiftende menuer er en spændende og udfordrende opgave, som tager udgangspunkt i viden... Læs mere

MAD:ID 2015 KOKKEDYSTEN

I år er det anden gang, jeg arrangerer konkurrencen Mad:ID Kokkedysten … sidste års erfaringer er med i bagagen, og... Læs mere