MAD:ID 2015 KOKKEDYSTEN

I år er det anden gang, jeg arrangerer konkurrencen Mad:ID Kokkedysten … sidste års erfaringer er med i bagagen, og jeg tør godt love, at vi i år hæver niveauet både for de deltagende kokke og de gæster, som vælger at give sig selv en overraskende madoplevelse d. 22. November.

Jeg har – efter flere år som konkurrencekok – haft lysten til at lave en kokkekonkurrence. Derfor var jeg ikke sen til at springe ud i udfordringen, da muligheden et for kreativt samarbejde med Madværket – en forening af lokale fødevareproducenter, foodies og entusiaster – opstod sidste år.

Vores fælles mål er at fremme lokale råvarer – og samtidig give gæsterne et indblik i, hvordan en kokkekonkurrence afvikles – og hvordan kokkene og deres medhjælpere arbejder med råvarer, impulsivitet og tidspres.

Kokkedysten er seriøs og på højt niveau – men samtidig er det et overordnet mål, at det også skal være hyggeligt og at stemningen skal være god og 100% fair. Jeg hader snyd og aftalt spil, så det dyrker vi ikke her: Den bedste mand i køkkenet på dagen vinder! Og med det afsæt vil jeg gerne arbejde med et bredt dommerpanel med en klassisk kok, en konkurrencekok, en ungkok og evt. en madanmelder, så vi sikrer at alle aspekter bliver honoreret.

Jeg har aldrig været i tvivl om, hvor vi fandt de bedste køkkenfaciliteter, nemlig hos Electrolux i Fredericia. Husets Culinarium byder ikke bare på 6 superfine køkkener – men også inspirerende omgivelser, der giver gæsterne gode muligheder for at overvære kokkenes strabadser i køkkenet.

Alt dette samler vi i konkurrencens navn, som er valgt for at signalere kreativitet, identitet med råvarerne – og samtidig er enkelt og let at sige: Mad:ID Kokkedysten!

Med grundidé, sted og navn på plads startede jagten på deltagere …

Gennem Madværkets fine netværk kom jeg i kontakt med et godt bureau, som har hjulpet med at formidle budskabet og lavet flotte annoncer til til medierne.

Spændende og kreative kokke tilmeldte sig (heldigvis) – og med udsigten til gode gastronomiske oplevelser gik jagten på sponsorer i gang. Jeg er den dag i dag stadig forundret og velvilligheden til at støtte op og hjælpe denne lille konkurrence i gang. Jeg kan kun være taknemmelig og stolt over branchens hjælpsomhed.

I år indeholder råvarekurven bl.a. torsk fra Skærbæk til forretten, Duroc gris til hovedretten og økoæbler til desserten…

På selve konkurrencedagen vil jeg gerne give kokkene god tid i køkkenet: Tid til at være kreative, lave god mad – og tid til at servere det på en spændende og sjov måde for både dommere og gæster. Så kokkene får knap 6 timer – det er 2 timer mere end til de normale kokkekonkurrencer – til at lave menuen. Så er der – forhåbentlig – også tid til at hygge og se, hvad de andre laver…

Jeg glæder mig til at se hvad de finder på i år. Forventningerne er høje!! De deltagende kokke er virkelig dygtige – og samtidig er de fleste også erfarne konkurrencekokke.

Forberedelserne er i fuld gang hos konkurrencekokkene – og det hele kulminerer søndag d. 22. november, hvor konkurrencen starter ved frokosttid. Kl. 16 åbner vi dørene, så alle interesserede kan komme forbi og følge konkurrencen og aktiviteterne i Culinarium på tæt hold – og jeg håber, at rigtig mange vil kigge ind til en hyggelig eftermiddag i godt kulinarisk selskab …

Mette Hvarre Gassner

Blog

1 2
Svampeessens ravioli andehjerte

FADLAGRET ØL I KÆLDEREN

’At integrere den markante og fyldige fadlagrede øl, Chanterelle Lager, i vinmenuen og skabe en servering, der giver... Læs mere

OM DET NYE TI TRIN NED

’At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse’ Mette... Læs mere

I NYE RAMMER

En smuk restaurant og et up-to-date køkken i byens nye Sdr. Voldgade-kvarter bliver næste år en realitet, når vi... Læs mere

NYE VINKLER PÅ HIMMERIGSKOV

Nye, intense smagsoplevelser, nye vinkler på bæredygtighed og naturens kompleksitet! Tag med Kristoffer Korshøj... Læs mere

FOOD & FRIENDS

Gastronomien trives i Trekantsområdet – og d. 9. marts inviterer vi sammen med 3 lokale kokkevenner til et nyt,... Læs mere

GLÖGG a la Ti Trin Ned

Både professionelt og privat nyder vi december. Hjemme på Himmerigskov bager vi julesmåkager og spiser risengrød... Læs mere

Favoritter gennem 15 år

I september, oktober og lidt ind i november inviterer vi med en VORES GASTRONOMI og VORES VERDEN på små kig tilbage... Læs mere
Flash back

Ti Trin Ned – fra 2001 til 2016

Det klassiske franske køkken med et fusions- og molekylært twist var vores ståsted, da vi d. 9. September 2001 kl.... Læs mere

At dække et bord …

Hverdagens faste ritualer kendetegner Ti Trin Ned. Vi arbejder helt naturligt med omhyggelighed, nøjagtighed og... Læs mere

TI TRIN NED … VORES UNIVERS

”At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse” Så... Læs mere

EN DAG HOS VINBONDEN

Det perfekte vinmatch til vores skiftende menuer er en spændende og udfordrende opgave, som tager udgangspunkt i viden... Læs mere

MAD:ID 2015 KOKKEDYSTEN

I år er det anden gang, jeg arrangerer konkurrencen Mad:ID Kokkedysten … sidste års erfaringer er med i bagagen, og... Læs mere