glogg

GLÖGG a la Ti Trin Ned

Både professionelt og privat nyder vi december. Hjemme på Himmerigskov bager vi julesmåkager og spiser risengrød – og på Ti Trin Ned sniger de små twist af jul af jul sig ind i aftenens serveringer med smagsnuancer, der trækker referencer til klassisk, nordisk julemad og hygge. Sammen med hele holdet både i køkkenet og restauranten giver vi en aften i kælderen julestemning og varme – uden at servere den klassiske julemenu …

Ét af de små twist er vores version af glögg …

I Danmark har vi drukket glögg siden det 16. århundrede. Traditionen for at varme rødvin og tilsætte julekrydderier blander sig især med historien om den tyske Glühwein, som går helt tilbage til det 14. Århundrede og de tyske slotte langs Rhinen. Men også med Franskmændenes Vin Chaud, den engelske mulled wine og den spanske sangria – og går vi endnu længere tilbage finder vi også i antikkens Grækenland sagn om vin, der blev sødet og krydret.  Derfor findes der heller ikke én rigtig glögg men mange … vores er hverken klassisk eller traditionel men en sød afslutning på en varm aften.

Pâté de Fruit | Glögg

1 l rødvin
1 l hyldebærsaft
2 kanelstænger
4 stjerneanis
800 g sukker
150 g glukose
60 g pektin
150 g sukker

Rødvin, hyldebærsaft, kanelstænger og stjerneanis reduceres til 1 l , sigtes og koges op med 800 g sukker, glukose, pektin – hvorefter 150 g ekstra sukker tilsættes.

Blandingen varmes op til 114°C og hældes i den ønskede form eller på en plade med bagepapir. Herefter køles massen – og når den er helt kold skæres den i tern, rulles i sukker og serveres.

Tag udfordringen op og byd på glögg a la Ti Trin Ned. Et nyt lille indslag i den klassiske julekonfektskål … det er ikke så svært!

Med ønsket om en glædelig jul!

Mette & Rainer

 

 

 

 

Blog

IMG_2572

NYE VINKLER PÅ HIMMERIGSKOV

Nye, intense smagsoplevelser, nye vinkler på bæredygtighed og naturens kompleksitet! Tag med Kristoffer Korshøj... Læs mere
Food&Friends

FOOD & FRIENDS

Gastronomien trives i Trekantsområdet – og d. 9. marts inviterer vi sammen med 3 lokale kokkevenner til et nyt,... Læs mere
glogg

GLÖGG a la Ti Trin Ned

Både professionelt og privat nyder vi december. Hjemme på Himmerigskov bager vi julesmåkager og spiser risengrød... Læs mere
blogpost-603x356

Favoritter gennem 15 år

I september, oktober og lidt ind i november inviterer vi med en VORES GASTRONOMI og VORES VERDEN på små kig tilbage... Læs mere
Flash back

Ti Trin Ned – fra 2001 til 2016

Det klassiske franske køkken med et fusions- og molekylært twist var vores ståsted, da vi d. 9. September 2001 kl.... Læs mere
IMG_0145

At dække et bord …

Hverdagens faste ritualer kendetegner Ti Trin Ned. Vi arbejder helt naturligt med omhyggelighed, nøjagtighed og... Læs mere
Blogpost cover

TI TRIN NED … VORES UNIVERS

”At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse” Så... Læs mere
IMG_8772 2

EN DAG HOS VINBONDEN

Det perfekte vinmatch til vores skiftende menuer er en spændende og udfordrende opgave, som tager udgangspunkt i viden... Læs mere
IMG_0138

MAD:ID 2015 KOKKEDYSTEN

I år er det anden gang, jeg arrangerer konkurrencen Mad:ID Kokkedysten … sidste års erfaringer er med i bagagen, og... Læs mere
IMG_0240

NOMINERINGSAFTEN 2015

D. 9. september kl. 18.30 var vores personlige valg af Nomineringsaften fra det øjeblik, da vi i slutningen af juni... Læs mere
foto1

Fra køkken og mark …

Velkommen til gastronomiske skriblerier fra universet omkring Ti Trin Ned og Himmerigskov … fra en verden bag... Læs mere