EN DAG HOS VINBONDEN

Det perfekte vinmatch til vores skiftende menuer er en spændende og udfordrende opgave, som tager udgangspunkt i viden kombineret med nysgerrighed. Vi tager både klassiske og modige vinvalg, vores vinkort indrammer mangfoldigheden fra både traditionelle vinproducerende lande med stolte ry og traditioner – og mangfoldighed fra alverdens nye, upcoming vinområder og –producenter.

Og med en dygtig og kompetent dansk producent lige i nærheden, hvad var så mere oplagt end at gribe chancen for at opbygge en større viden om vinproduktion – og specielt dansk vinproduktion – og besøge MoDaVi og vinbønderne Lillian og Kim Madsen?

To besøg blev det til:

Første gang var vi med i vinmarkerne! Vi fik en grundig introduktion til, hvordan det hele skulle foregå, Lillian og Kim kom med gode fif og sjove historier – og vi plukkede druer, smagte lidt undervejs, og fik høstet en del druer, der skal blive til deres meget hemmelighedsfulde vin, ”Herren”, som vi allerede nu glæder os til at lære at kende.

 

Andet besøg var i produktionen, hvor vi blev introduceret til, hvad der sker efter plukning: Hvordan druerne gærer, hvordan sukker-, syre- og alkoholindholdet måles – meget kemiske processer, som foregår i et lille laboratorium, hvor de konstant laver en masse forskellige prøver.

På rundvisningen i produktionen fik vi forklaringer på alt; fra afstilkning af drueklaser og presning af druerne, hvor al saft og kraft udvindes – mens skaller og kviste bruges som kompost eller til at lave druebrændevin af – over gæring til lagring.

Spændende, lærerigt og anvendeligt i vores arbejde med vinene i kælderen i Norgesgade! Tak til Lillian og Kim!

Merete og Line

Blog

1 2
Svampeessens ravioli andehjerte

FADLAGRET ØL I KÆLDEREN

’At integrere den markante og fyldige fadlagrede øl, Chanterelle Lager, i vinmenuen og skabe en servering, der giver... Læs mere

OM DET NYE TI TRIN NED

’At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse’ Mette... Læs mere

I NYE RAMMER

En smuk restaurant og et up-to-date køkken i byens nye Sdr. Voldgade-kvarter bliver næste år en realitet, når vi... Læs mere

NYE VINKLER PÅ HIMMERIGSKOV

Nye, intense smagsoplevelser, nye vinkler på bæredygtighed og naturens kompleksitet! Tag med Kristoffer Korshøj... Læs mere

FOOD & FRIENDS

Gastronomien trives i Trekantsområdet – og d. 9. marts inviterer vi sammen med 3 lokale kokkevenner til et nyt,... Læs mere

GLÖGG a la Ti Trin Ned

Både professionelt og privat nyder vi december. Hjemme på Himmerigskov bager vi julesmåkager og spiser risengrød... Læs mere

Favoritter gennem 15 år

I september, oktober og lidt ind i november inviterer vi med en VORES GASTRONOMI og VORES VERDEN på små kig tilbage... Læs mere
Flash back

Ti Trin Ned – fra 2001 til 2016

Det klassiske franske køkken med et fusions- og molekylært twist var vores ståsted, da vi d. 9. September 2001 kl.... Læs mere

At dække et bord …

Hverdagens faste ritualer kendetegner Ti Trin Ned. Vi arbejder helt naturligt med omhyggelighed, nøjagtighed og... Læs mere

TI TRIN NED … VORES UNIVERS

”At formidle en detaljerig og smuk oplevelse for alle sanser med et ønske om genkendelse og overraskelse” Så... Læs mere

EN DAG HOS VINBONDEN

Det perfekte vinmatch til vores skiftende menuer er en spændende og udfordrende opgave, som tager udgangspunkt i viden... Læs mere

MAD:ID 2015 KOKKEDYSTEN

I år er det anden gang, jeg arrangerer konkurrencen Mad:ID Kokkedysten … sidste års erfaringer er med i bagagen, og... Læs mere